logo webu

Postavy » Komisaři » Tom Kranich


Postava (Tom Kranich)

René Steinke

Základní informace

řada04, 05, 06, 09, 10, 11
první dílPekelná jízda na dálnici A4
poslední dílNa život a smrt
natočeno83 dílů
funkcevrchní komisař
parťáciSemir Gerkhan
šéfováAnna Engelhardt
služební vůzMercedes–Benz, typ: CLK 320

Herec (René Steinke)

René Steinke se narodil 16. listopadu 1963 tehdy ještě ve východním Berlíně. Měří 176 cm.
Svému rodnému městu zůstal dosud věrný. V Berlíně bydlí i jeho rodiče Bodo Steinke a Marina Steinke. Má o dva roky mladší sestru Simone, která bydlí v Munsteru. Vyučil se informačním technikem, ale u této profese dlouho nezůstal a stal se řidičem sanitky.
Vždy chtěl být hercem, nakonec se k této profesi dostal jako slepý k houslím. Jakýmsi nevysvětlitelným způsobem dostal roli ve filmu Vernehmung der Zeugen a hned tu hlavní! Herectví vystudoval v letech 1989 až 1993 na berlínské Hereckou škole Ernesta Busche, a hned po té získal angažmá v divadle Berliner Volksbuhne. Od roku 1995 je na volné noze.
René je sportovně založený. Velice rád hraje fotbal a tenis, rád se potápí, dělá paragliding a trénuje karate. Kromě toho rád čte, nejraději biografii, krimi a knihy o psychologii. U stolu dá přednost sushi a červenému vínu. Vlastní Porsche 911 Cabrio. Mluví německy, anglicky a španělsky.

Filmografie

Herec

2013SOKO 5113
2012Der letzte Bulle
2011Küstenwache, SOKO Leipzig, Notruf Hafenkante, Josephine!
2010SOKO Köln, Auch Lügen will gelernt sein
2009Klick ins Herz
2008Plötzlich Papa - Einspruch abgelehnt!, Entführt - Ich hol dich da raus
2007Die Jägerd es Ostsee - Schatzes, Küssmich, Genosse!
2006Hammer & Hart
2005Die Braut von der Tankstelle, Eine Prinzessin zum Verlieben
2004Der Ferienarzt, Barbara Wood - Lockruf der Vergangenheit
2003Kobra 11: Nasazení týmu 2, Wilde Engel, Traumprinz in Farbe
1999Mord kommission, Happy Birthday
1998Die Wache, Die Rettungsflieger, Ich liebe eine Hure
1997Eine Familie zum Küssen, Polizeiruf 110, Ein Mord für Quandt, Seitensprung in den Tod
1996Der Landarzt
1995Nikolaikirche
1994Imken, Anna und Maria oder Besuch aus der Zone
1990Marie Grubbe, Alter schützt vor Liebe nicht
1987Vernehmung der Zeugen
2013 – 2014Danni Lowinski
2006 – 2012Pastewka
2005 – 2007Kobra 11
1999 – 2003Kobra 11
text z http://zivotopis.osobnosti.cz/
filmografie z http://www.imdb.com/
admin@kobra11.eu
2007 — 2018, design Quickspider